Porodični ručak

Porodični ručak predstavlja najbolji način zbližavanja članova porodice.

Kada ste poslednji put uživali u zajedničkom ručku?

Previše poslovnih obaveza, školski raspored, dječiji treninzi, tinejdžeri koji žele što više vremena da provedu sa društvom i razne dodatne aktivnosti, čine gotovo nemogućim da se svi članovi porodice nađu istovremeno tokom glavnog obroka.

Novija istraživanja ukazuju da se čak 40 odsto porodica u svijetu okuplja samo jednom nedeljno na ručku, što znatno utiče na kvalitet njihovih života. Upravo zato, u savremenom svijetu, porodični ručak je mnogo važniji nego prije nekoliko decenija.

Ukoliko želite da pobjegnete od dosadne svakodnevnice, izaberite da sledeći porodični ručak provedete u restoranu, jer on pruža brojne prednosti.

Restoran u Sarajevu Soho vam ukazuje na neke od njih.

Porodični ručak njeguje dobre odnose u porodici

Porodični ručak

Razgovori tokom obroka pružaju mogućnost članovima porodice da se povežu, da prave zajedničke planove i uče jedan od drugog.

Međutim, porodični ručak u kući ne odvija se uvijek u miru, jer tu postoji niz stvari koje mogu da preokupiraju vašu pažnju – počev od upaljenog televizora pa do dječijih nestašluka za stolom.

Ručak u restoranu omogućuje da se posvetite jedni drugima, da kroz različite priče otkrijete raspoloženje svoje porodice, dok uživate u ukusnom obroku. Porodični ručak u restoranu je jedinstveno iskustvo, jer razvija toplinu, sigurnost i ljubav, kao i osjećanja pripadnosti.

Porodični ručak u restoranu razvija zdrave navike

Porodični ručak

Porodični ručak podrazumijeva zdravu ishranu, umjesto fast food-a koji bi djeca sama izabrala.

Anketa iz 2000. godine je pokazala da su djeca uzrasta od 9 do 14 godina koja su jela u okviru svoje porodice konzumirali više voća i povrća, a manje pržene hrane i gaziranih sokova. Ovakvi obroci, bogati su hranljivim materijama, vitaminama, kalcijumom i gvožđem. Oni čuvaju ne samo vaše zdravlje, već i zdravlje vaših najmlađih i sprečavaju pojavu gojaznosti i drugih problema koje ona sa sobom donosi. Oni njeguju zdrave navike kod djece ne samo u ishrani već na svim poljima, garantujući zdrav način odrastanja i sazrijevanja.

Takođe, porodični ručak u restoranu je savršena prilika da roditelji upoznaju svoju djecu sa različitim jelima kako bi proširili ukuse. Podstičući mališane da isprobaju nešto novo, učite ih o novim kulturama i tradicijama jedne zemlje.

Porodični ručak

Restoran Soho je poznat po vrhunskim specijalitetima italijanske i japanske, a za posebno uživanje tu je meksička kuhinja sa jelima čarobne teksture.

Restoran je pravo mjesto za vježbanje manira

Porodični ručak u restoranu Soho pruža mogućnost da djeca vježbaju svoje manire.

Sigurno ste ih kod kuće naučili kako treba pravilno da sjede za stolom. Kako da drže čašu, koji pribor da koriste, dok će ophođenje prema osoblju i strpljivost da se jelo servira naučiti upravo ovdje kroz interakciju sa vama.

Biti na bilo kom javnom mjestu, ne samo u restoranima, može pomoći djeci da poboljšaju svoje društvene vještine. Takodje doprinosi tome da mogu da  kontrolišu svoje impulse i prepoznaju društvene signale koje drugi ljudi šalju.

Čekamo vas, da u prijatnom ambijentu i ukusnoj hrani, provedete nezaboravne momente sa vašom porodicom.

Vaš Soho

 

Related Posts

Leave A Comment