Restoran u Istočnom Sarajevu

Restoran u Istočnom Sarajevu Soho je prava oaza gastronomije i prijatnog ambijenta.

Danas je nemoguće zamisliti ručak u restoranu bez preljepog vina, jer su ukusna hrana i piće bogova odavno prerasli od obične fiziološke potrebe u pravi ritual uživanja koja se gustiraju lagano i sa zadovoljstvom.

Restoran u Istočnom Sarajevu

Bez obzira da li je reč o elitnom restoranu, etno kolibi ili modernom dizajnu. Jedno je sigurno – u svakom od njih pronaći ćete vino po svom ukusu.

Ukoliko niste sigurni kako da izaberete pravo vino uz odgovarajuće jelo, restoran u Istočnom Sarajevu Soho vam nudi savjete koji će vam pomoći.

Vino poseduje istoriju dugu 8000 godina

Prema nekim podacima prvo vino potiče iz Kine i Irana, dok je najranija poznata vinarija stara 6100 godina i nalazila se u Jermeniji.

Na prostoru Balkana, uključujući i teritoriju gde je restoran u Istočnom Sarajevu Soho, vino se proizvodi od 4500 godine pre Nove ere, što govori o dugoj tradiciji i vrhunskom kvalitetu koje karakteriše vino sa ovog podneblja.

Restoran u Istočnom Sarajevu Soho je sinonim za najbolje vino

Vino je popularan napitak širom svjeta. Restoran u Sarajevu Soho ističe da je ono sastavni dio njihove kuhinje. Od jednostavnih, tradicionalnih jela, preko složenijih, pa do egzotičnih meksičnih specijaliteta.

Glavna podela vina je na bjela, ružičasta (roze) i crvena, odnosno crna kako ih većina naziva. Boju vina najčešće određuje boja grožđa, dok se imena dobijaju po sorti od kojeg su napravljena.

Restoran Soho u svojoj vinskoj karti ima najkvalitetnija vina svih vrsta.

Restoran u Istočnom Sarajevu

Od bjelih se posebno izdvajaju nježna, prefinjena Terra Lazarica Sauvignon Blanc sa mirisnim tonovima cvjeta zove, dinje i grejpfruta. Chardonnay vinarije Kovačević koji je prepoznatljiv po upečatljivim aromama tropskog voća i elegantnim tonovima citrusa, kao i po glatkoj teksturi i energičnoj svežini koja ga čini neprekosnovenim.

Ukoliko želite da probate autohtonu vrstu iz Hercegovine, restoran u Istočnom Sarajevu Soho nudi Žilavku iz manastira Tvrdoš. Ona će svojom čarobnom višeslojnom aromom zadovoljiti ukuse i najvećih poznavalaca vina.

Najkvalitetnija crvena vina su Vladika, crnogorske vinarije Plantaže koju karakteriše bogata i snažna, a ipak skladna struktura. Zatim temperamentni Mičevac Barrique iz podruma Anđelić koji je savršeni spoj više sorti crnog grožđa, kao i čuveni Vranac vinarije Popovac, koji spada u vino kuće.

Restoran u Istočnom Sarajevu Soho – kako izabrati vino prema naručenom jelu

Opšte je prihvaćen stav da su crvena vina “teža”, a bela “lakša”, tj. slađa, pa tako odgovaraju i jelima.

Restoran u Istočnom Sarajevu

Uz hladna suhomesnata predjela i sendviče najbolje se slažu suva bjela vina. Takođe, uz ribu koja je na meniju restorana Soho, najbolje ide bjelo vino. Međutim, možete izabrati Chardonnay ili Sauvignon Blanc bilo koje vinarije iz vinske karte.

Ako poručite piletinu Gorgonzola ili Wok povrće sa pilećim fileom, znajte da njima najviše odgovara lagano crveno vino, dok uz biftek i jela od svinjskog mesa možete izabrati Vranac Reserve.

Dođite i uvjerite se u naš kvalitet i raznovrsnu ponudu ukusnih jela i vrhunskih vina.

Related Posts

Leave A Comment